Ecopower biedt naast Groene Burgerstroom ook een dynamische prijsformule aan. Daarmee betaalt u elk uur een andere prijs. Mensen die zelf hun grote verbruikers automatisch aansturen, kunnen zo inspelen op de schommelende marktprijzen en op de noden van de markt.


Twijfelt u of Dynamische Burgerstroom interessant is voor u?

Hou dit steeds in uw achterhoofd: de prijs voor Groene Burgerstroom is half vast, wat zorgt voor een relatief voorspelbare prijs en beperkte schommelingen. Als u daarvan houdt en liever geen verassingen heeft, kiest u beter niet voor een dynamische prijs. Zelfs al zou die volgens de analyse een klein voordeel opleveren.

Vindt u het geen probleem om het risico van mogelijk sterk stijgende marktprijzen erbij te nemen, dan kunt u een dynamische prijs overwegen. Voor die mensen hebben Ecopower en het coöperatieve dataplatform EnergieID een dynamische prijssimulator ontwikkeld. Die schat in of uw (injectie- en) afnameprofiel gunstiger is voor een dynamische prijsformule dan het gemiddelde marktprofiel.

Niemand weet of marktprijzen in de toekomst dalen of stijgen. Ook weet Ecopower niet hoe uw verbruik evolueert in de toekomst. Adviseren welke prijsformule voor u het meest geschikt is, is daardoor heel moeilijk. De nieuwe simulator zet uw profiel af tegen een standaardprofiel van Groene Burgerstroom. Zo weet u alvast wel of uw profiel gemiddeld gunstig is voor een dynamische prijs of niet.

Waar vindt u de simulator?

De simulator is beschikbaar voor Ecopower-klanten die hun EnergieID Premium geactiveerd hebben. Nog niet gedaan? Volg eerst dit stappenplan.

Wel al een Premium account? Ga in EnergieID naar de groep Ecopower. Klik in de balk links op 'Analyses'. Daarna klikt u op 'Simulator dynamische prijs'.

Wat moet u weten voor u de simulator gebruikt?

  • De simulator moet over voldoende historische data beschikken. U kunt daarvoor MijnFluvius koppelen aan EnergieID – zo komen de data automatisch binnen. Zorg dat uw kwartierdata geactiveerd zijn.
  • Iedereen kan gaan kijken of de simulator eerder gunstig of eerder niet gunstig aangeeft. Dat ziet u eenvoudig op de groene balk bovenaan.

Weet u nog helemaal niks over het dataplatform EnergieID en het nut ervan? Hier maken we u wegwijs.

Monitor dynamische prijs

Voor klanten met een contract Dynamische Burgerstroom, bestond er al een analyse in EnergieID Premium om de prijsevolutie op te volgen en voor afgelopen maanden de prijs van dynamisch te vergelijken met onze gewone prijs. Deze tool geeft - in tegenstelling tot de nieuwe simulator - geen advies of beeld van de toekomst. Dit dashboard blijft bestaan en heet voortaan ‘monitor Dynamische Burgerstroom’.